Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
Gratulujeme!

Docentka Wiegerová z FHS mezi devíti nejlepšími českými badatelkami v oblasti věd o vzdělávání a výchově

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR uděluje každoročně Cenu Milady Paulové významným vědeckým osobnostem za jejich přínos rozvoji oboru, včetně pedagogické činnosti, vedení diplomových a disertačních prací, ale také za spolupráci s občanskými organizacemi nebo průmyslovou sférou.

Cena je každý rok udělována v jiném oboru a nese jméno ženy, která se stala první profesorkou u nás. Letos se mezi nejlepší nominované v oblasti věd o vzdělávání a výchově dostala také paní docentka Adriana Wiegerová, ředitelka Ústavu školní pedagogiky Fakulty humanitních studií.

Gratulujeme!

Doc. PaedDr. Adriana Wiegerová, Ph.D. se zabývá přípravou vyučujících mateřských a základních škol se zaměřením na první stupeň. Je zakladatelkou Ústavu školní pedagogiky na FHS UTB. Výzkumně se zabývá především didaktikou přírodovědného vzdělávání pro děti předškolního věku a na pedeutologií. Intenzivně se věnuje jak výzkumné spolupráci se zahraničními vědeckými institucemi, tak praktické činnosti v oblasti vzdělávacích programů. Podílela se také na formování nové koncepce Univerzitní mateřské školy Qočna.

Autor fotografie: Michal Ureš

Fakulty a součásti

Zavřít