Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
59. ZFF

Jsme součástí Zlín Film Festivalu – Bezpečně pod střechou FHS!

Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně (FHS) se již několik let pravidelně podílí na doprovodném programu Zlín Film Festivalu. Výjimkou nebude ani rok 2019, kdy FHS malým i větším návštěvníkům 59. Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež nabídne zábavně-edukační aktivity a formou zdravotnických hlídek bude v případě potřeby připravena poskytnout první pomoc.

Bezpečně pod střechou FHS

Přijměte pozvání do nového Vzdělávacího komplexu UTB na Štefánikově ulici z dílny světoznámé architekty Evy Jiřičné a přijďte si s dětmi užít zábavu! V průběhu festivalu je pro děti připraven celodenní program Objevuj a poznávej s podtitulem Bezpečně pod střechou FHS. Studenti Učitelství pro mateřské školy, Učitelství pro 1. stupeň základní školy a Sociální pedagogiky připraví aktivity v atraktivním, a přitom jednoduchém pojetí, při kterých se děti nejen zabaví, ale i poučí a mohou si odnést i vlastnoručně vyrobenou drobnost. Chybět nebude nabídka organizovaných aktivit pro děti z mateřských škol i pro děti z 1. až 4. tříd základních škol, k jehož účasti se třídy hlásí objednávkovým systémem, letos s tématem Spolu na jedné planetě: člověk a zvíře.

FHS se do průběhu festivalu zapojí i zdravotnickými hlídkami. Ty budou tvořeny zkušenými studenty oboru Všeobecná sestra, a jak tyto hlídky poznáte? Snadno – jistě je nepřehlédnete, protože jejich stan bude označen velkým červeným křížem. Zahraniční hosty budou Zlín Film Festivalem provázet, překládat jim a tlumočit pro ně studenti Anglického jazyka pro manažerskou praxi.

Ve víkendovém programu si děti spolu s rodiči vyzkouší různé situace, které je mohou během cestování potkat. Zkušení lektoři z Centra jazykového vzdělávání pro ně připravili hry a zábavné kvízy.

Z čeho můžete vybírat? Program v jednotlivých dnech:

Víkendový program pro rodiny s dětmi (10-17 hodin):

sobota 25. 5. TRAVEL AND EXPLORE!
neděle 26. 5. TRAVEL AND EXPLORE!

Pracovní dny:

dopoledne 9 -13 hodin (program pro školy, objednávkový systém) odpoledne 13 -17 hodin (program pro rodiny s dětmi)
pátek 24. 5. POZNÁVEJTE LIDSKÉ TĚLO POZNÁVEJTE LIDSKÉ TĚLO
pondělí 27. 5. PROČ NĚKTERÁ ZVÍŘATA DÝCHAJÍ TAK RYCHLE? CO VIDÍ ZVÍŘATA?
úterý 28. 5. NAŠE KŮŽE V HORKU A ZIMĚ PROČ MÁME KŮŽI?
středa 29. 5. CO VIDÍ ZVÍŘATA? HRÁTKY S DECHEM
čtvrtek 30. 5. BEZPEČNĚ NA INTERNETU BEZPEČNĚ NA INTERNETU
pátek 31.5. ODLIŠNOST NENÍ CHYBA ODLIŠNOST NENÍ CHYBA

 

Kromě programu FHS, se ve dnech od 24. 5. do 7. 6. 2019, v prostorách Vzdělávacího komplexu UTB uskuteční 16. celostátní přehlídka výtvarných prací dětí a mládeže s názvem Sdílená imaginace. Tu pod záštitou Ministerstva kultury pořádá NIPOS-ARTAMA, ve spolupráci se Zlín Film Festivalem, Fakultou humanitních studií a Fakultou multimediálních komunikací UTB ve Zlíně a dalšími partnery.

Součástí vernisáže, která proběhne v sobotu 25. května, bude vyhlášení oceněných projektů, ocenění za celoživotní pedagogický přínos, ocenění Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a aktivní prezentace oceněných výtvarných projektů. Výstava bude veřejně přístupná v průběhu celého 59. Zlín Film Festivalu, a děti všech věkových kategorií tak budou mít možnost zapojit se do výtvarných workshopů, které pro ně připravili ocenění výtvarní pedagogové.

Přijďte si tedy užít příjemné chvíle s Vašimi dětmi a navštivte Vzdělávací komplex UTB Fakulty humanitních studií, těšíme se na Vás!

 

Fakulty a součásti

Zavřít