Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
proběhla mezinárodní konference

Rodina – zdraví – nemoc

Děkujeme všem hostům, kolegyním, kolegům a studentům za účast na 14. ročníku Mezinárodní konference RODINA – ZDRAVÍ – NEMOC, kterou pořádal Ústav zdravotnických věd Fakulty humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, ve spolupráci s Fakultou zdravotníctva Katolíckej univerzity v Ružomberku (SK); Wydziałem Nauk o Zdrowiu, Krakowskej Akademii im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego (PL) a Wydziałem Pielęgniarstwa i Położnictwa, Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu.

Konference proběhla dne 10. 10. 2024, zahájil ji pan rektor prof., Mgr. Milan Adámek, Ph.D., společně s děkanem fakulty Mgr. Liborem Markem, Ph.D., náměstkyní hejtmana pro zdravotnictví Zlínského kraje, MUDr. Olgou Sehnalovou a zástupci spolupořádajících institucí z Ružomberka Krakowa a Wroclavi.

Při této příležitosti se na akademické půdě setkali odborníci z oblasti zdravotnické i sociální praxe, především pak z oboru všeobecného ošetřovatelství, porodní asistence, fyzioterapie, ergoterapie či zdravotně-sociální péče. Konference byla zároveň určena pro studující z nelékařských zdravotnických a sociálních programů.

Celkem 129 účastníků vyslechlo 32 zajímavých přednášek a mohlo si prohlédnout 21 posterů na témata, která úzce souvisí s problematikou rodiny, zdraví a nemoci.

Fakulty a součásti

Zavřít