Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět

VÝŽIVA A DIETETIKA

Anotace

  • Výživa a zdravý životní styl jsou v současné době velmi diskutovaným tématem. Mnozí z nás denně řeší otázku, co vlastně jíst, abychom měli zdravé, funkční tělo, dostatek energie a potraviny měly příznivý vliv na naše zdraví. Z čeho konkrétně se má skládat strava, kterou denně přijímáme? Jak jednotlivé porce jídla načasovat? Co pít a v jakém množství? Čím sladit či solit? Jak upravovat stravu? Je vhodné držet nejrůznější typy diet nebo se přiklánět k různým výživovým stylům jako je vegetariánství, veganství, paleo strava, raw strava…?

Průběh

  • V úvodu se budeme věnovat skladbě stravy a jednotlivým makroživinám (bílkoviny, sacharidy, tuky). Dále bude následovat sestavení univerzálního racionálního jídelníčku, doporučení vhodných potravin ze skupiny bílkovin, sacharidů a tuků a také budou představena obecná doporučení při dodržování racionálního stravování včetně stručné orientace ve výživových tabulkách/nutričních údajích na jednotlivých obalech výrobků.
  • Závěrem budou rozebrány základní typy diet (low-fat, low-carb) a výživových stylů.

Délka

  • 2 hodiny

Lektor

  • Mgr. Andrea Filová
  • Pro rezervaci tohoto kurzu nebo získání bližších informací kontaktujte lektora na uvedenou adresu nebo telefon.
    E-mail: filova@utb.cz
    Telefon: +420 576 038 163

Fakulty a součásti

Zavřít