Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci

2020

OP VVV

Fakultní učitel jako facilitátor kvalitní přípravy budoucích učitelů mateřských škol a 1 . stupně ZŠ

 

Registrační číslo projektu:

  • CZ.02.3.68/0.0/0.0/19_068/0015923

Doba realizace:

  • 1. 1. 2020 – 31. 12. 2022

Projekt Fakultní učitel FHS UTB ve Zlíně je realizován od 1. 1. 2020 v rámci Operační programu Výzkum, vývoj a vzdělávání. Cílem projektu je podpora didaktických kompetencí studentů učitelství na UTB ve Zlíně v preprimárním a primárním vzdělávání. Prostředkem k naplnění cílů projektu  je realizace vzdělávacích aktivit, organizace studentských praxí, prohloubení spolupráce studentů, akademiků a učitelů MŠ, ZŠ a jejich účast na zahraničních mobilitách zaměřených na vzájemnou výměnu zkušeností se zahraničními odborníky i praktiky.

V rámci aktivity KA4, která se zaměřuje na podporu spolupráce vysokoškolských pedagogů a učitelů spolupracujících MŠ/ZŠ, bylo dne 17. 9. 2020 realizováno diskusní setkání s vysokoškolskými učiteli, učiteli základních a mateřských škol, dále s absolventy a studenty učitelských studijních programů. Diskusní setkání bylo zaměřeno na aktuální situaci v přípravě a realizaci studentských pedagogických praxích budoucích učitelů mateřských a základních škol. Diskutována byla také další témata, např. dopad situace s COVID-19 na výstupy praxí studentů, využití online rozhraní pro sdílení didaktických výukových materiálů, spolupráce učitelů a studentů při tvorbě didaktických materiálů, možnosti online výuky, alternativní řešení praxí, možnosti využití moderních technologií.

Přínosem setkání je především spolupráce s aktéry podílejícími se na přípravě budoucích učitelů mateřských a základních škol, vzájemná výměna zkušeností, názorů, ale také podnětných námětů na zkvalitňování profesní přípravy studentů učitelství.

Fakulty a součásti

Zavřít